✔️ مراحل و نحوه ارزش گذاری استارتاپ چگونه است؟ - ستارگان

✔️ مراحل و نحوه ارزش گذاری استارتاپ چگونه است؟ - ستارگان

ارزش گذاری استارتاپ

تعیین ارزش استارتاپ یکی از دشوارترین کارهایی است که یک بنیانگذار با آن روبرو خواهد شد. ارزش گذاری استارتاپ هم یک هنر و هم علم است که می‌تواند کاملاً گیج‌کننده باشد. در واقع، ارزش گذاری استارتاپ مبنای تصمیم برای سرمایه ‌گذاری و توافقی بین شما و سرمایه‌ گذارانتان در مورد ارزش کسب ‌وکارتان بوده و شبیه به تعیین ارزش یک خانه است.

هدف هر استارتاپی ارزش گذاری بالایی برای کسب و کار خود است. برای استارت آپ‌ها، روش‌های محبوب مختلفی وجود دارد که مردم برای ارزیابی یک کسب‌وکار و تعیین ارزش کلی آن استفاده می‌کنند. روش‌های مختلف ارزشگذاری استارتاپ به دلایل مختلف استفاده می‌شود. بنابراین، ثروت ستارگان در این مقاله چند روش محبوب برای ارزش گذاری استارتاپ را بیان کرده‌است.

تعریف ارزش گذاری استارتاپ

استارت آپ یک کسب‌وکار در مراحل اولیه که توسط کارآفرینان راه‌اندازی شده است، به دنبال راه‌حل‌های جدید برای حل مشکلات موجود هستند یا چیزی جدید به مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهند. استارت آپ‌ها بخش مهمی از هر اقتصاد مدرن را تشکیل می‌دهند. راه اندازی استارت آپ‌ها طولانی بوده و شامل چندین مرحله است. استارتاپ ها ممکن است از طریق کانال‌های مختلف بودجه خود را افزایش دهند. با این حال، ارزش گذاری استارتاپ نقش حیاتی در تعیین آینده کسب و کار ایفا میکند.

بنابراین، ارزش‌ گذاری استارتاپ فرآیند تعیین ارزش شرکت در یک مرحله خاص است. ارزش یک استارتاپ همچنان در حال تغییر است زیرا استارتاپ بهتر عمل کرده و بیشتر رشد می‌کند و سرمایه‌های بیشتری را جمع‌آوری می‌کند. مانند هر کسب و کاری، ارزش گذاری‌ها برای تعیین آینده هر استارت آپی بسیار مهم است. عوامل متعددی مانند مدت زمان کسب و کار و سایر ویژگیها میتواند بر ارزش گذاری استارتاپ تأثیر بگذارند. در این مقاله به بررسی اصول ارزش گذاری استارتاپ می‌پردازیم.

 

نحوه ارزشگذاری استارتاپ

 

1. روش برکوس

برخی از استارتاپ‌ها ریسک پذیر هستند زیرا کمتر از 10 درصد استارتاپ‌ها در اولین سال تاسیس خود هستند، بنابراین تعیین ارزش یک استارتاپ، به‌ویژه یک استارتاپ جدید که تنها چند ماه عمر دارد، می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. روش برکوس روشی برای ارزیابی ارزش استارتاپ بدون در نظر گرفتن معیارهای قدیمی درآمد است. ارزش در روش برکوس با پنج عنصر اصلی ارزیابی می‌شود. عناصر در نظر گرفته شده در روش Berkus شامل مدل کسب و کار ارزش (ارزش پایه)، نمونه اولیه موجود برای ارزیابی ریسک فناوری و قابلیت دوام، اعضای تیم موسس و تواناییهای آنها یا دانش، روابط استراتژیک در محیط یا تیم است. روش Berkus باید قبل از رسیدن به درآمد استفاده شود. هنگامی که یک استارتاپ جدید با موسسان خبره یا رهبران استارتاپ موفق تشکیل می‌شود، این روش می‌تواند ارزشمند باشد.

2. روش معاملات قابل مقایسه

این روش، ارزش گذاری کسب و کار را بر اساس آنچه مصرف کنندگان در حال حاضر برای آن پرداخت می‌کنند، ارزیابی می‌کند و یکی از متعارف‌ترین روش‌های ارزش گذاری استارتاپ است. برای انجام یک ارزیابی معاملاتی قابل مقایسه، یک سرمایه گذار یا ارزیاب به شرکت‌هایی با محدوده درآمد و مدل تجاری مشابه نگاه می‌کند و می‌بیند که آنها به چه قیمتی ارزش گذاری شده‌اند یا به چه قیمت فروخته شده‌اند. 

 

چگونه استارتاپ ارزشگذاری می شود

 

3. روش ارزش گذاری کارت امتیازی

زمانی که یک شرکت هنوز هیچ درآمدی تولید نکرده است، به عنوان یک استارتاپ در مراحل اولیه، برای سرمایه گذاران سخت است که روی احتمال موفقیت سرمایه گذاری خود شرط بندی کنند. روش ارزش گذاری کارت امتیازی روشی است که بر سرمایه گذاریهای قبلی دیگران که ریسک‌های مشابهی را روی استارتاپ‌های دیگر انجام میدهند، متکی است. مشابه روش معاملات قابل مقایسه، روش ارزش گذاری کارت امتیازی به استارتاپ‌ها یا شرکت‌های مشابه نگاه می‌کند و می‌بیند که چه نوع ارزش گذاری‌هایی توسط سرمایه گذاران دیگر دریافت کرده‌اند. این روش ممکن است توسط استارتاپی استفاده شود که در بازار شلوغی مانند فناوری بازاریابی، فناوری فروش، فین‌تک و غیره است.

4. روش جریان نقدی تنزیل شده

این روش، ارزش گذاری یک شرکت را بر اساس جریان‌های نقدی مفروض آتی آن پیش بینی می‌کند. امید این است که DCF (جریان نقدی تنزیل شده) بالاتر از هزینه جاری سرمایه گذاری باشد که منجر به بازده مثبت پیش بینی شده و ارزش گذاری بالاتر می‌شود. نرخ تنزیل برای یافتن ارزش جریان‌های نقدی آتی فعلی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، نرخ تنزیل ممکن است میانگین نرخ بازدهی باشد که سهامداران در شرکت برای یک سال معین انتظار دارند. این فرضیه به سرمایه گذاران اطلاع می‌دهد که بر اساس جریان نقدی جاری و نرخ تنزیل انتخاب شده برای ارزیابی، می‌توان جریان نقدی مورد انتظار را از این سرمایه گذاری پیش بینی کرد. این یک روش ارزش گذاری استارتاپ عالی برای شرکتی بوده که تا زمان سرمایه گذاری دارای رشد نسبتاً قابل پیش بینی و پایداری است.

 

روش های ارزشگذاری استارتاپ

 

5. روش فرست شیکاگو

این روش ارزش‌گذاری استارتاپ به شما امکان می‌دهد تا بسیاری از نتایج ممکن را برای کسب و کار خود در در نظر بگیرید. برای ساده نگه داشتن آن، می‌توانید این روش را به عنوان بهترین سناریوی کسب و کار، بدترین سناریو و سناریوی متوسط ​​در نظر بگیرید. با نگاهی به هر 3 سناریو، تخمینی در مورد احتمال هر سناریو انجام می‌شود. در مرحله بعد، شما احتمالات را در مقادیر آنها ضرب کرده و جمع می‌کنید. این به شما یک ارزش گذاری میانگین وزنی از ترکیب 3 سناریو محتمل را ارائه می‌دهد. در واقع، این روش، ارزش گذاری کسب و کار بر اساس میانگین آنچه احتمالاً اتفاق می‌افتد، است.

سخن پایانی

بهترین سرمایه گذاران استارت آپی از ارزش گذاریهای شرکت برای ایجاد تعادل بین ریسک سرمایه گذاری و بازده آن استفاده می‌کنند. برخی از سرمایه گذاران ارزش گذاری بیشتر را ریسک بزرگتری می‌دانند. اما برخی احساس می‌کنند که ارزش گذاری بیشتر به معنای ریسک کمتر است. در نهایت، ارزش بازار استارت آپ به یک مذاکره و توافق بین شما و سرمایه گذاران کاهش می‌یابد. بنابراین هر محاسبه ارزش گذاری مستقل را نقطه جهشی برای تعیین ارزش شرکت خود در هر مرحله تامین مالی در نظر بگیرید. اگر در این زمینه، سوال یا مشکلی داشتید نیز می‌توانید با کارشناسان ثروت ستارگان تماس بگیرید. برای درک بهتر از روش های جذب سرمایه گذار حتما این مقاله را در وبلاگ ستارگان مطالعه کنید

نظر:

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

captcha captchareload