کارآفرین چیست؟

کارآفرین چیست؟

تعریف کارآفرین چیست؟ در حوزه علوم انسانی اغلب مفاهیمی وجود ندارد که دارای تعریف قطعی و موردتوافق جهانی باشد. در عوض، افراد ممکن است از دیدگاه خود بر جنبه‌های خاصی تمرکز کنند. لازم به ذکر است که در علوم انسانی، علوم اجتماعی و هر رشته‌ای که درگیر مطالعه انسان باشد، با رفتارها، تصمیمات و اعمال انسان مواجه می‌شویم. بنابراین، درک آکادمیک از کارآفرینی بر اساس مطالعه رفتار انسان و اقتصاد توسعه‌یافته است.

 ازاین‌رو، دانش کارآفرینی به افرادی با ذهنیت کارآفرینی نیاز دارد و صرفاً محدود به کارآفرینان نیست. شرایط اقتصادی کشورها نیاز روزافزون به ایجاد و توسعه کسب‌وکارها را در پی داشته است. دولت‌ها باید روی «کارآفرینی» سرمایه‌گذاری کنند و با آموزش کارآفرینان، فرآیند درآمدزایی و اشتغال را ارتقا دهند.

 

 کارآفرینی چیست؟

 به بیان ساده، «کارآفرینی» مستلزم ایجاد یک کسب‌وکار بر اساس افکار و ایده‌های تازه است. امروزه، افراد مبتکر که به‌عنوان کارآفرین عمل می‌کنند، کاتالیزورهایی برای تغییرات قابل‌توجه در تولید و خدمات در مقیاس جهانی شده‌اند. حتی شرکت‌های چندملیتی بزرگ به دنبال تخصص کارآفرینان برای مقابله با چالش‌های خود هستند. پیشرفت کارآفرینی چرخه‌ توسعه اقتصادی را به حرکت درمی‌آورد. به‌عنوان‌مثال، آمریکا، اقتصاد پررونق خود را مدیون این افراد است.

با بررسی توالی وقایع و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی جوامع، به‌طور پیوسته متوجه می‌شویم که انسان‌ها همیشه به دنبال تغییر بوده‌اند. در این تعقیب، افراد خاصی انتخاب کرده‌اند که از هنجارهای اجتماعی تبعیت نکنند، بنابراین دگرگونی‌هایی را هم در درون جوامع خود و هم در کل بشریت ایجاد می‌کنند. پیشرفت جامعه امروزی را می‌توان به کسانی نسبت داد که قادر بودند ایده‌های خلاقانه خود را به واقعیت تبدیل کنند، استقلال کشف مرزهای جدید را داشتند و شجاعت به چالش کشیدن روش‌های مرسوم و جاافتاده را از خود نشان دادند.

What is an entrepreneur?

 کارآفرین چه کسی است؟
 

واژه Entrepreneur از واژه فرانسوی Entrepreneur (به معنای متعهد شدن) سرچشمه گرفته و به زبان‌های مختلف اقتباس‌شده است. در زبان انگلیسی از سه اصطلاح ماجراجو، متعهد و کارفرما برای توصیف کارآفرینان استفاده شده است. بر اساس این تعاریف، کارآفرین کسی است که مسئولیت سازماندهی، مدیریت و به عهده گرفتن ریسک های یک فعالیت اقتصادی را بر عهده می گیرد.
 


عوامل کلیدی کارآفرینی
 

شش عامل اساسی در کارآفرینی وجود دارد:

1. تعیین اهداف روشن
2. داشتن چشم انداز رویایی
3. مهار خلاقیت ذهنی
4. اجتماعی بودن و در ایجاد روابط ماهر
5. نشان دادن شجاعت، ابتکار، امید و تمایل به ریسک کردن
6. نگرش واقع بینانه به تمایز بین خلاقیت و فرصت ها

 

 

کارآفرینی به‌عنوان یک کاتالیزور حیاتی برای رشد اقتصادی و نوآوری عمل می کند.

 

کارآفرینان مشاغلی را با هدف دستیابی به بازده قابل‌توجه علی رغم عدم اطمینان ذاتی دنبال می‌کنند. آنها با میل خود ریسک هایی مانند ناامنی مالی و سرمایه‌گذاری زمان و سرمایه را برای دنبال کردن فرصت های نامشخص می پذیرند. این شامل مدیریت جنبه‌های حیاتی مانند تنظیم سرمایه، به دست آوردن مواد خام، راه اندازی تاسیسات تولید و استخدام کارکنان ماهر است. علاوه بر این، کارآفرینان بر عملکردهای حیاتی مانند بازاریابی، فروش و توزیع نظارت دارند.

در هر اقتصادی، کارآفرینان با استفاده از مهارت‌ها و ابتکارات خود برای پیش‌بینی نیازها و معرفی ایده‌های نوآورانه به بازار، نقش اساسی دارند. کارآفرینان موفق، که ریسک شروع یک سرمایه‌گذاری جدید را پذیرفته اند، با سود، تحسین و توسعه مداوم پاداش می گیرند. برعکس، کسانی که شکست را تجربه می‌کنند متحمل ضرر می شوند و حضور خود را در بازار کم می‌کنند. ازاین‌رو، فردی که ریسک ایجاد یک کسب‌وکار جدید را به عهده می گیرد، به‌عنوان یک کارآفرین شناخته می شود.

Distinguish between small businesses and entrepreneurial businesses
 

تمایز بین مشاغل کوچک و مشاغل کارآفرینی

 

در حالی که صاحبان مشاغل کوچک و کارآفرینان شباهت هایی دارند، تفاوت های قابل‌توجهی وجود دارد که آنها را متمایز می کند. کسب‌وکارهای کوچک معمولاً در بازارهای تثبیت شده فعالیت می‌کنند و کالاها و خدمات آشنا را ارائه می دهند و در نتیجه با خطرات شناخته شده مقابله می‌کنند. از سوی دیگر، فعالیت‌های کارآفرینانه بر معرفی پیشنهادهای جدید و نوآورانه متمرکز می‌شوند و کارآفرینان را در معرض خطرات ناشناخته قرار می‌دهند.

 

ویژگی های کلیدی کارآفرینان موفق

 

نظریه‌های متعددی که توسط مؤسسات تحقیقاتی پیشرو ارائه شده‌اند، کارآفرینی را روشن می‌کنند و تأکید می‌کنند که هیچ مدل قابل اجرا جهانی وجود ندارد. به‌طور کلی، کارآفرینی از یک رویکرد مبتنی بر اشتیاق یا شناسایی فرصت های تجاری بادوام ناشی می شود.

کارآفرینان پرشور افرادی هستند که به دلیل اشتیاق خود به یک زمینه خاص، ممکن است ناخواسته محصولات یا دستگاه های استثنایی ایجاد کنند. آنها ممکن است در ابتدا ذهنیت تجاری نداشته باشند، اما فداکاری تزلزل ناپذیر آنها آنها را به سمت توسعه نوآوری های بسیار قابل فروش با سودآوری قابل‌توجه سوق می دهد. از سوی دیگر، کارآفرینان با نگرش کسب‌وکار، حس عمیقی از فرصت‌های سود دارند و رویکردی استراتژیک و حساب شده را برای تطبیق ایده‌ها و منابع به کار می‌گیرند. صرف نظر از منشأ، یک ایده کارآفرینی این پتانسیل را دارد که در صورت پرورش و پیگیری استراتژیک به یک سرمایه‌گذاری تجاری بسیار سودآور تبدیل شود.

 

 سخن پایانی

کارآفرینان بنگاه‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند که سرمایه و نیروی کار را برای تولید کالا یا خدمات برای کسب سود گرد هم می‌آورند. اگرچه کارآفرینی دارای ریسک ذاتی است، اما می‌تواند پاداش های قابل‌توجهی نیز به همراه داشته باشد، به ثروت اقتصادی، رشد و توسعه های نوآورانه دامن بزند. کارآفرینان افرادی هستند که مسئولیت های سازمانی یک کسب‌وکار جدید را بر عهده می گیرند و ریسک ها و پاداش های مرتبط را دنبال می‌کنند. آنها اغلب با نوآوری های با رشد و خطر بالا همراه هستند، در حالی که صاحبان مشاغل کوچک، سرمایه‌گذاری های تاسیس شده را با محصولات شناخته شده و پایگاه های مشتری انجام می دهند. در نتیجه، کارآفرینان موفق به‌عنوان نیروهای محرک در اقتصاد مدرن شناخته می شوند.
 

 

✍ پیشنهاد ما : جذب سرمایه‌گذاران خارجی

نظر:

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

captcha captchareload