اسکیل آپ استارتاپ چیست؟ یکی از بحثهایی که در حوزه نوآوری کشور مطرح میشود، تعیین این موضوع است که چه چیزی بهعنوان یک استارتاپ واجد شرایط است و آن را از سایر انواع کسبوکارها متمایز میکند.متأسفانه، کسبوکارهایی هستند که با تعریف استارتآپ مطابقت ندارند، اما حتی پس از چندین سال فعالیت، همچنان به خود برچسب میزنند. آنها این کار را به دلیل اهمیت موضوع و پتانسیل حمایت دولت انجام میدهند.
آنها انجمنها و اتحادیههایی را برای نمایندگی استارت آپ ها با استفاده از منابعی که در اختیاردارند، ایجاد میکنند. در این مقاله به بررسی اسکیل آپ و استارتاپ میپردازیم و تفاوتهای آنها را بیان میکنیم.
صرفاً استارتاپ بودن مزیت نیست
توجه به این نکته مهم است که صرفاً استارتاپ بودن یک مزیت محسوب نمیشود و حتی بدتر از آن باقی ماندن در همان وضعیت است. همانطور که آقای استیو بلنک میگوید، اگر با استارتاپی برخورد کردید که 10 سال از عمرش میگذرد، اساساً یک استارت آپ 2 ساله با 8 سال شکست است. درحالیکه محدودیت زمانی برای در نظر گرفتن استارتاپ ممکن است بر اساس شرایط اقتصادی در کشورهای مختلف کمی متفاوت باشد، این موضوع نباید مورد تشویق قرار گیرد. مزیت استارتاپ یک کسبوکار بهعنوان یک استارت آپ در تشخیص سریع اینکه آیا مدل کسبوکار موردنظر مؤثر است یا خیر نهفته است.
اسکیل آپ به چه معناست؟
تعبیر تحتاللفظی: «اسکیل آپ» به فرآیند گسترش یا افزایش چیزی ازنظر اندازه یا کمیت اشاره دارد.
تعریف ساده: Skill Up اصطلاحی است که برای توصیف یک استارتاپ موفق که تحت آزمایشها کامل در بازار قرارگرفته است، با یک محصول یا خدمات کاربردی، و یک مدل تجاری قابلاجرا که میتوان آن را افزایش داد، استفاده میشود. در این مرحله، استارت آپ می تواند به سطح بعدی منتقل شود و به یک «مهارت آپ» تبدیل گردد.
چرخه زندگی تجاری: موش، غزال و فیل درک این مشکل با بررسی چرخه حیات کسبوکار کمک زیادی می کند. بیایید با یک مدل جالب آشنا شویم که مشاغل را بهعنوان موش، غزال و فیل دسته بندی می کند.
مرحله پیش نیاز: در طول این مرحله پیش از شروع، کارآفرینان ایده ای دارند که هدف آن رفع یک نیاز خاص یا حل یک مشکل است. به طور معمول، چشم انداز و اهداف تعیین می شود و استراتژی اجرا انتخاب می شود. این مرحله به مرحله قبل از استارتاپ معروف است.
مرحله اول – استارتاپ: در این مرحله طرح کسبوکار تدوین می شود و اعضای تیم گرد هم می آیند. با حضور تیم، کار بر روی محصول یا خدمات آغاز می شود و آزمایش بازار انجام می شود. این نشان دهنده یک موش کوچک اما باهوش و جسور است!
مرحله دوم - Skill Up: پس از یک ایده موفق و تست بازار، نوبت به رشد و توسعه می رسد. اگر مدل کسبوکار در مقیاس کوچک مؤثر باشد، به احتمال زیاد در مقیاس بزرگتر نیز مؤثر خواهد بود. این امر به کسبوکار اجازه می دهد تا به سرعت گسترش یابد و مانند غزال قدرتمند شود.
مرحله سوم - Screw Up: پس از مرحله مهارت، یک کسبوکار ممکن است وارد مرحله "screw up" شود. در این مرحله، کسبوکار شبیه یک فیل بزرگ اما تنبل و خسته است که نمی تواند با نیازهای جدید بازار سازگار شود و نوآوری یا خلاقیت ندارد.
برخی تفات استارتاپ و اسکیل اپ
-
همراستایی محصول با تقاضای بازار
Skill Up با موفقیت محصول خود را با نیازهای بازار تا حد معقولی هماهنگ کرده است. درحالیکه استارتاپ تلاش می کند تا این سازگاری را درک کند، با چالش هایی مانند شناسایی مشتریان بالقوه، درک نیازهای آنها، تعیین ویژگی های محصول لازم و غیره مواجه است.
از سوی دیگر، مهارتها موفق شدهاند که ازنظر اقتصادی، دوام مدل کسبوکار خود را در مقیاس کوچکتر به شیوهای پایدار نشان دهند. به عبارت دیگر، Skill Up می داند که اگر مقدار مشخصی سرمایه را به کسبوکار خود تزریق کند، می تواند انتظار بازگشت سرمایه را داشته باشد. این نسبت برای گسترش کسبوکار بسیار مهم است زیرا به برنامه ریزی سرمایه برای توسعه و گسترش آینده در مقیاس بزرگتر کمک می کند.
-
تیم و مدیریت
در مراحل اولیه استارتاپ یک کسبوکار، زمانی که یک تیم کوچک وجود دارد، افراد اغلب نقش ها و مسئولیت های متعددی را بر عهده می گیرند و سعی میکنند کاملاً جامع باشند.
بااینحال، همانطور که یک استارتاپ به یک مهارت تبدیل می شود و تمرکز از نوآوری صرف به فعالیت های روزمره تغییر می کند، اندازه تیم افزایش می یابد.
انتظار این است که استارتاپ دپارتمان های تخصصی با کارکنان اختصاصی ایجاد کند تا امکان رشد کار آنها فراهم شود. در نتیجه، استخدام تخصصی تر می شود و به افراد مسئولیت ها و نقش های خاصی در بخش های جداگانه اختصاص می یابد.
مروری بر مراحل استارتاپ و اسکیل آپ
استارت آپ به یک کسبوکار خلاق اشاره دارد که از فناوری امروزی با پتانسیل رشد سریع بهره می برد. فرآیند ساخت یک استارتاپ شامل آزمایش و ارزیابی ایده اولیه در یک استارتاپ یا شتاب دهنده، تامین منابع مالی لازم، طراحی مدل کسبوکار و در نهایت اجرای آن است. به طور معمول، یک استارتاپ یک شرکت کوچک با طول عمر نسبتاً کوتاه در حدود پنج سال است که با هدف ایجاد یک کسبوکار مقیاس پذیر و در عین حال ارائه محصولات یا خدمات نوآورانه و خلاقانه است.
سخن پایانی
اساساً اسکیل آپ، مقیاس شرکتی است که با موفقیت فراتر از مرحله استارتاپ پیشرفت کرده و به یک مدل قابل تکرار تبدیل شده است. در اصل، مهارت بالا نشان دهنده یک مرحله تکاملی در سفر استارتاپ است. همانطور که یک استارت آپ چالش های اولیه مانند موقعیت یابی محصول، کسب منابع مالی، و منظم کردن عملیات را دنبال می کند، مهارت بر روی تثبیت محصول یا خدمات در بازار و هدایت تلاش ها به سمت تسهیل رشد کسبوکار تمرکز می کند.
✍ پیشنهاد ما : جذب سرمایهگذاران خارجی
نظر:
نظر بدهید